Hjulsjöjoggen bjuder på terränglöpning i varierad och fin skogsmiljö. Det är rejäl kupering som möter löparna och huvudklassen mäter 10 km.

Först ut var ungdomsklasserna och här gjorde Hugo Öhrn ett mycket fint lopp i P12-klassen. 2.5 km på en tuff terrängbana avverkades på 11.26. Filip Öhrn vann P16 på 5 km med 24.27, som var lite snabbare än förra året.

Johan Ingjald gjorde ett starkt lopp som räckte till en 2:a plats. Johan fick tiden 40.01 och det är 1.22 snabbare än förra året. Även Mattias Gustafsson sprang snabbare i år och hans 43.08 räckte ända till en 5:e plats. Jonas Öhrn kom 9:a med 46.24 medan Sven Nilsson hade en tuff dag, då han hade ryggsmärta som hindrade snabb löpning. Sven kämpade sig dock runt på 56.42. Tommy Sundberg, Hällefors LK vann med 39.05.

Bland damerna såg Maria Eriksson stark ut och låg länge i täten bland tjejerna. Men vid drygt halva sträckan började Maria känna sig dålig och var tvungen att stanna. Då Marie Dasler kom i kapp gick de två tillsammans i spåret. Marie kunde sedan springa vidare medan Maria med envishet gick runt banan, trots att hon inte mådde bra. Marie vann med 50.27 och Maria kom i mål på 65.23. Anna Richardsson vågade utmana backarna och kom in på starka 55.12 och en 5:e plats.

Då alla löparna sprungit i mål var det prisutdelning till de första i tävlingsklasserna och sedan väntade utlottning av en mängd priser, som räckte till de allra flesta.