Rapport för träningstävlingen ”Hostruset”

 

Det var ett strålande väder under lördagen när If Start arrangerade träningstävlingen Hostruset tillsammans med Örebro AIK. Start och mål sker vid Björkhagaskolan och banan går ett varv runt det nya naturreservatet Varbergaskogen och mäter 5 km. Eftersom banan helt saknar backar ger det möjligheter till bra tider.

 

Årets lopp hade lockat totalt 30 deltagare och startfältet bestod till största delen av löpare från If Start och Örebro AIK, men även utsocknes löpare från Glanshammar och Östansjö hade hittat dit. Tanken med träningstävlingen är att det inte ska vara på blodigt allvar utan det ska vara mycket viktigare än så.

 

Snabbast runt banan var Erik Anfält från Örebro AIK och han var så snabb att han dessutom sprang lite fel 300 meter efter start. Trots det var han snabbt uppe i ledning igen och ökade avståndet till övriga löpare under hela loppet. Resten av startfältet gjorde även dem ett bra lopp och ett och annat personbästa sattes också.

 

Efter loppet bjöds det på välsmakligt fika och gemyt i Björkhagaskolan där även några priser lottades ut. Ett stort tack till alla, med Kjell i spetsen, som på ett eller annat sätt bidrog till att göra denna träningstävling lyckad.