Helgen som gick fick äntligen flera av oss ses i det verkliga livet när en något coronaanpassad version av klubbens klassiska Hostruset avverkades, denna gång vid ”Parkrun-banan” i närheten av Naturens hus. Det var i princip optimalt väder med mulet, cirka 13 grader om än något blåsigt.

Loppen var indelat i tre olika heat anpassat efter förväntad måltid.

På damsidan var Frida Nilsson näst snabbast av alla med 19.11 efter en stenhård öppning. Maria Eriksson bärgade en sjätteplats i totalen med fina 21.13. Marie Dasler blev åttonde kvinna med 22.05. Helene Nilsson 11:a med 22.24, en minut och 34 sekunder före 12:e placerade Pansy Ståhl. Annica Sjölund blev 15:e med 25.24 och Catharina Wahlstedt var äntligen tillbaka på tävlingsbanan med 32.48. Här bärgades såklart flera fina pallplatser och medaljer i de olika klasserna. Riktigt fina insatser av klubbens löpare! Snabbaste dam var oslagbara Liduina van Sitteren från Örebro AIK med 17.49.

I herrklassen var Per Arvidsson snabbast från klubben och näst snabbast av samtliga med sina imponerade 16.01 på den drygt 5 kilometer långa grusbanan. Undertecknad (David Berg) använde sina nyinköpta kolfiberskor och knep en 8:e plats i herrklassen med 17.27. Om placeringarna bakom bjöds det på en spurtduell mellan Hugo Örn och Elias Zika. Om det är någon i klubben man inte vill tampas med på ett upplopp så är det nog Hugo. Han var strax före Elias, med endast hundradelar mellan. Tiden skrevs till 17.34 för båda. Tony Ehrnström var tillbaka efter ett lite struligt år med en imponerande 18:e plats med 19.26. Supertalangen Axel Örneland blev 21:a med 20.06. Inte långt därefter kom de ett år yngre Måns Dahlberg och Viktor Ehrnström på platserna 26 och 27 med tiderna 21.27 och 21.32. Mikael Hansson var 29:a med 21.50. Daniel ”Mannen med vagnen” Andersson 32:a med 22.50, Tauno Mertala 34:a med 23.18 och Payam Karimian 35:a med 23.35. Flera av herrarna bärgade också pallplatser/medaljer i sina respektive åldersklasser. Många starka insatser av ett bra gäng löpare denna fina löpardag! Snabbast av alla herrar var Erik Djurberg hela vägen från Hässelby SK med 15.19.

Kul att se alla och hoppas vi ses mer framöver.