Det var många, både löpare och publik, som tagit sig till Tybblelundshallen för att avnjuta dryga 8 varv kvick löpning i form av den något udda distansen 1 mile (1609 meter). Det var upplagt för rekordfest och inget man ville missa. Fick för egen del, efter usel planering, springa från Eyrahallen till Tybblelundshallen i vinterkängor och riskera 2 månaders tålmodig knärehab. Men det var det värt! Kvällen skulle visa sig bjuda på högklassig löpunderhållning.

Först ut var heat 1 där Mohamed Hassan och Per Arvidsson var våra blågula kombatanter. Det var ett tufft heat och det märktes att det var svårt att uppskatta utgångsfart. Per var lite försiktig medan Mohammed gick på hårt från start. Mohammed stumnade mot slutet men lyckades ändå med den riktigt fina tiden 5.01.57. Per ökade istället mot slutet och blev 4:a med tiden 4.39.89. Vann gjorde Tim Sundström med 4.22.98.

Inte långt efter gav sig heat 2 av där Elias Zika och Hugo Öhrn sprang för IF Start. Elias tog sig, trots påstått knapphändig löpträning, i mål på 5.10.20 och Hugo på 5.12.38. Snabbast i heatet var vår smurfblå lokalrivals Mattias Nätterlund med 4.59.14.

Därpå följde heat 3 med Filip Öhrn som enda representant för klubben. Filip gjorde det riktigt bra och var andre man i mål med 5.28.81.

I heat 4 hade vi tre löpare från IF Start; Marie Dasler, Maria Eriksson och Axel Örneland. Den unge Axel visade i sedvanlig ordning prov på god löptalang och var en av de tre knattar som omringade Örebro AIK:s något större Roger Elimä. Men efter en stark avslutning sprang Axel in på 6.12.23. Bra jobbat! Marie Dasler krossade det svenska rekordet i K50 med tiden 5.48.83 (slog tidigare rekordet med över 3,5 minuter!!). Hade hon inte bara fått tävla i sin egen åldersklass hade hon slagit rekord även i K40 och K45. Sjukt imponerande! Istället var Maria Eriksson hack i häl och plockade svenska rekordet i K40 med tiden 5.51.30. Bara att gratulera de båda till rekorden och fantastiska lopp!

Sist men absolut inte minst, i heat 5 sprang Annica Sjölund, Rose-Marie Enmalm och Catharina Wahlstedt för klubben. Annica var näst snabbast i heatet med 6.41.92. Rose-Marie slog ännu ett av kvällens svenska rekord i K65 med tiden 6.57.44. Catharina fullbordade IF Starts dominans när hon satte svenskt rekord i K75 med 9.00.75.

Rose-Marie Enmalm och Marie Dasler stod dessutom för kvällens två bästa WMA-poäng, bara att lyfta på hatten!

Återigen visar IF Start vilka som bestämmer i stan, och framför allt är det våra fantastiska tjejer som presterar på smått obegriplig nivå! Vad kan man göra annat än att gratulera och tacka för showen? Bra jobbat alla!

Resultat

Poängställning

Filmer

Bilder

{phocagallery view=category|categoryid=452|limitstart=0|limitcount=0}