Precis som förra året tog sig Johan och Maria till Rudskoga vid sjön Skagern, mellan Laxå och Kristinehamn, för att springa Jordgubbslunken. Där rådde ingen brist på varken fina jordgubbar eller prestationer.

Likt så många år tidigare så är värmen närvarande samma dag som Viby Marathon och Silverleden går av stapeln. Johan Ingjald och Maria Eriksson hittade då förra året ett alternativ, Jordgubbslunken, 11 km på en mindre ort. Banan i Jordgubbslunken påminner om Wedevågloppet och är omväxlande grusvägar och gräspartier, samt lite asfalt. I år var konkurrensen lite hårdare, så om Johan och Maria skulle återskapa triumfen från förra året med segrar för båda två, så skulle det krävas stora prestationer.

Johan var kort efter start med i täten men det var en löpare som direkt utmärkte sig, Erik Magnusson, Set Sail IF. Han drog ifrån snabbt och fick en växande lucka. Johan sprang vidare med Fredrik Rådström en bit bakom i stället och la sig i rygg. Efter ca 4 km fick Johan släppa och tåget verkade ha gått, då Fredrik tog upp jakten på Erik en bra bit framför. Efter 6 km började Johan få upp tempot rejält igen och vid 8 km hade luckan minskat rejält och en bit efter 9 km så var Johan ikapp. Med ca 1,5 km kvar bestämde sig Johan för att försöka sig på en långspurt och efter att först ha tagit rygg en bit, så fick Fredrik släppa och Johan tog 2:a platsen med tiden 39:05, 18 s före Fredrik! Erik vann på 38:38.

Maria tog det lite lugnare men ökade successivt farten genom loppet. Till slut blev det en spurtduell om andraplatsen, där Maria fick nöja sig med tredjeplats denna gång, 2 s bakom. Marias tid blev 45:59. Vann gjorde en ung orienterare från OK Sarven, Maja-Lina Sande, på 43:00.

Både Johan och Maria förbättrade sina tider rejält från förra året. Bra jobbat båda två!

Resultat

Forum

Filmer

Bilder

{phocagallery view=category|categoryid=430|limitstart=0|limitcount=0}