IF Start hade femton löpare till start i Karlslundsloppet som innebär 10 km på cykel- och grusvägar med inslag av terrängstig. Start och mål är vid Karlslunds motionscentral. Vissa menar att banan är något kortare än tio, men det kan nog uppvägas av de sista 4 km där kuperingen och framför allt underlaget gör det svårsprunget.

Man kan notera många bra prestationer i det kalla och klara höstvädret. I damklassen segrade Lotta Lennartsson på 40:31. Hon lyckades därmed hålla KFUM Örebros Yvonne Persson på behörigt avstånd. Segermarginalen blev till slut 44 sekunder. Helene Nilsson, som gjorde individuell tävlingsdebut efter graviditet, sprang in trött men mycket nöjd som trea på tiden 42:44. Lina Hoffsten Sundqvist fick bra hjälp med farthållningen av Helene och gick även hon nöjd i mål på 42:49 och en fjärdeplats. Rose-Marie Enmalm sprang in på en sjätteplats med 43:29. Mycket starka lopp svarade slutligen också Pansy Ståhl (46:58) och Anna Pettersson (47:31) för.

I herrklassen hade Start två löpare under 40 minuter. Dagens snabbaste startare Sören Forsberg sprang nöjd in på en 17:e plats med sina 37:12. Tauno Mertala visade att han är på väg att hitta tillbaka till en riktigt bra form efter sin operation med sina 38:48 och placering 21. Stig Karlsson hade säkert också klarat 40-strecket om han inte hade varit tvungen att ta ett joursamtal mellan den sjunde och åttonde kilometern under loppet. Stig gick trots det in på starka 40:10. Jonas Öhrn försökte smygspurta förbi Sven Nilsson på det långa upploppet. Men Sven lyckades hålla undan och gick i mål på 40:51 med Jonas två sekunder efter sig. Johan Östman gick i mål på 41:12. Annars var nog Johan Ingjald dagens komet. Med sina 41:25 förbättrade han sin fjolårstid på samma lopp med inte mindre än 4:08! Leif Andersson gick nöjd in på tiden 42:38 och Sivert Lignell slutade på 50:13. Herrklassen vanns av Kumla SF:s Jakob Olars på 33:10.