Närkes Terräng-DM över 4000 m blev i år framflyttat p g a den sena våren. I dag var det till slut dags att genomföra åreta första DM vid Sandvad med Kvismardalens IF som arrangör. Banorna var utslagsgivande med en rejäl stigning direkt efter start. Eftersom loppet genomfördes på en 2 km-slinga fick löparna möta denna backe två gånger.
Fyra Start-tjejer stod på startlinjen för damernas lopp. Först av dessa blev Charlotte Nilsson med 17.17 och det räckte till en första plats i K45. I samman klass kom Marie Dasler 2:a och hon var nöjd med 18.03. RoseMarie Enmalm kom strax bakom med 18.12, som gav vinst i K55. Catharina Wahlstedt har dragits med en förkylning en längre tid, men i dag kunde hon äntligen tävla. Det blev vinst i K65 med 25.02. Vann gjorde Lotta Lennartsson, KFUM Örebro med 15.03.
Johan Ingjald har även han dragits med förkylning under en längre tid, men idag kunde han äntligen gå på ordentligt och det gav utdelning direkt. Johan gjorde ett mycket starkt lopp och det räckte till en 5:e plats på DM i seniorklassen med 14.22. Stort grattis!! Jonas Öhrn gillar banan i Sandvad och är stark i backarna. Han kom på en fin 3:e plats i M40 med 15.48. Tauno Mertala hade däremot svårare i backarna och benen ville inte fullt ut idag. Hans 15.56 räckte dock till seger i M60. Daniel Pettersson hade länge rygg på Jonas, men var tvungen att ge sig i backarna. Hans 16.03 var ändå riktigt bra. Leif Andersson går framåt för varje tävling och idag kom han på en 3:e plats i M55 med 17.27. Sven Nilsson årsdebuterade på löparbanan detta år och nådde 17.36 och kom på placeringen efter Leif. Mats Stenmarck som tävlar i M60 gjorde ett bra lopp, men blev omsprungen på slutet och missade precis prispallen. Hans tid blev 17.41. Bengt Jansson är glädjande tillbaka på löparbanan och trots minimal träning kom han in på 18.36. Martin Regborn från KFUM Örebro vann DM med 12.41.