Kumla stadslopp genomfördes under lördagseftermiddagen på gator kring Kumlasjön. Arrangörenra hade tur med vädret, efter fredagens regn och snö blev det uppehåll med lite sol och svaga vindar. Löparna tackade med flera fina resultat
Först ut var Knatteloppet över 500m. Startfältet bestod av cirka 300 barn med mycket spring i benen. Hugo Öhrn var snabb och kom i mål på en 7:e plats.
Huvudklassen var över 10km, där löparna sprang två varv på en 5 km-bana. Damklassen bjöd på hög klass och där det blev en tvekamp mellan Akeles Cecilia Kleist och Hässelbys Louise Wiker. Cecilia var den starkare mot slutet och vann på fina 35.49. Snabbast av klubbens löpare var Helene Nilsson på en 6:e plats med 41.45. Rose Marie Enmalm visade att formen är på väg upp, då hon kom i mål på 42.55. (Rose Marie springer i K55-klassen och visade idag på en snabbhet som inte många betydligt yngre tjejer kunde matcha. Det ser med andra ord bra ut inför stundande Terräng-SM) Mialinn Arvidsson överraskade positivt med fina 46.57 och detta med ganska lite löpträning i benen. Susanne Malmqvist klarade milen på starka 49.29 efter att hon fick slita mycket på första varvet, men kom sedan igång bättre med löpningen. Det blir spännande att följa även Susanne på Terräng-SM där hon springer i K60.
 
Sören Forsberg gjorde ett bra lopp, trots avsaknad av tillräcklig snabbhetsträning och kom i mål på 37.59 och klarade målsättningen precis. Johan Ingjald var inte långt efter och hade denna dag 38.23, vilket borde vara personbästa för Johan. Tauno Mertala letar formen och klarade precis 40-gränsen med 39.57. Jonas Öhrn fick till ett bra lopp och hade sin vana trogen en snabb avslutning. Tiden blev 41.10. Daniel Pettersson sprang på personbästa med 41.21, vilket även Stefan Löfdahl gjorde med 43.13. Sven Nilsson fick slita rejält denna dag, men hade trots detta en snabb spurt på upploppet och hamnade på 44.38. Bo Adolfsson hade 46.29 och Sivert Lignell hade 55.11 Först i mål var Örebro AIK´s Erik Anfält med 33.09.