Årets upplaga av Kumla Stadslopp inramades av ett riktigt aprilväder. Ena stunden var det sol och andra var det blåst och hagel. Strax före starten av 10 km-loppet kom det en hagelskur som nog kylde ner de flesta. Trots detta fick vi se några fina personliga rekord för klubbens löpare på en bana som är tuff och inte snabbsprungen.

Först ut var det Knatteloppet som sprang 600 m runt Kumlasjön och därefter sprang ungdomarna 2.5 km. Här sprang tre av klubbens ungdomar riktigt bra lopp. Först i mål av alla var Edwin Nylander i P15 på fina tiden 9.12. Även i P13 fick vi se en segrare från IF Start, Hugo Öhrn, som efter en urstark spurt vann sin klass på 9.47. I samma klass sprang Elias Andersson in på en fin 3:e plats med 10.25. Grattis till er alla tre!

Den mest framträdande placeringen bland mil-löparna fick Anna Pettersson, som kom 5:a i damklassen med 42.25. Starkt sprunget! Frida Lindberg kom på 9:e plats med 46.33. RoseMarie skulle egentligen bara springa runt lugnt efter att inte kunnat springa på ett tag, men gjorde det så bra att klockan stannade på 48.39. Susanne Malmqvist sprang bra med tiden 51.08 och Catharina Wahlstedt fick 61.02. Snabbast var Mikaela Kemppi, Örebro AIK med 36.53.

Johan Ingjald var nöjd med sitt lopp, med tanke på förutsättningarna och hur det känts senaste tiden. Det slutade med en 11:e placering och tiden 37.15. Strax bakom kom Per Arvidsson som persade med 37.34 och Alexander Sjöholm med 37.54. Kul att vi fått flera snabba killar kring Johan. Meles Jorjo kom i mål på 40.07 efter att ha startat loppet intensivt och fort, men Meles klarade ändå att avsluta loppet på ett bra sätt. Johan Östman fick 41.34 och Jonas Janegren hade 42.50, precis före Heshlu Andemariam på 41.52. Efter ett mycket snabbt första varv var Heshlu tvungen att vila några minuter, men fortsatte sedan det andra varvet i ett lugnare tempo. Mohamed Hassan klev av efter ett varv efter att fått en bristning i låret. Det finns så mycket löpning i dessa killar och de lär sig mycket för varje lopp. Mats Gustafsson sprang in på 43.26 medan Filip Öhrn fick personligt rekord med 44.33 efter två ganska jämna varv. Mattias Nilsson var mycket nöjd med sitt lopp, som resulterade i ett personrekord med 46.55. Pierre Häninnen hade 48.57 och Sven Nilsson som precis börjat årets löpträning fick 49.12. Anders Kleist från IK Akele vann på nya banrekordet 32.03.