Almby IK arrangerade under lördagen Långa Terräng-DM i utslagsgivande Markaspåret. 99 löpare deltog vilket är rekord! Damer och herrveteraner 60+ sprang 8000m medan övriga sprang 12000m. Det var många löpare som fick betala ett högt pris då de startade i ett för optimistiskt tempo. Backarna var många, branta och långa.

I damernas lopp segrade återigen Lotta Lennartsson, trots långvarig förkylning och att formen inte är den bästa. Lotta visade att hon är den starkaste och kunde vinna före yngre konkurrenter på 33.45. Helene Nilsson gjorde ett starkt lopp som visade att hennes form är på uppåtgående. Tiden blev 34.28 och därmed vann hon klassen K45. Rose Marie Enmalm (K55) sprang snabbare på den andra varvet jämfört med det första och tiden blev 36.58. Anna Kero sprang två jämna varv och klarade av backarna på ett bra sätt, tiden stannade på 37.10 och Anna kom 2:a i K40. Elin Hardell kom 2:a av seniortjejerna med 39.35. Pansy Ståhl (K35) och Lisa Dahlpil (K45) hade en kamp i skogen där Pansy visade sig vara den starkaste mot slutet. Tiderna blev 40.24 repektive 40.30. Mats Stenmarck i M60 kom 6:a med 40.49.

Mattias Gustafsson kom till starten bara 20 minuter före loppet, men uppvärmningen räckte för att göra ett starkt lopp, 48.00 räckte till en 4:e plats i M35. Johan Nilsson kom 13:e i seniorklassen med 49.25. Tauno vann M55 med 51.31. Jonas Öhrn gjorde ett bra lopp i M40 med 52.11. Det räckte till plats 6. Johan Östman närmade sig Jonas på sista varvet men nådde inte riktigt fram. Johan fick tiden 52.23. Sven Nilsson kom 3:a i M50 och med en imponerande spurt blev tiden 53.46. Johan Ingjald hade en tung dag i spåret, men kämpade sig runt på 54.20, strax före Johan Larsson med 54.29. Leif Andersson kom 4:a i samma klass med 56.28. Daniel Wetterstrand tävlade för IF Start för första gången och hade tiden 56.56. Stefan Löfdahl såg stark ut loppet igenom och kom i mål på 57.10. Bengt Jansson hade 57.55.
Först i mål var KFUM Örebro´s unga Albin Olausson med 41.25.