Terräng-DM i Almby IK´s regi innebar hårda och utslagsgivande banor i Markaskogen. Det var ett härligt löparväder med några plusgrader och en strålande sol som försökte värma löparna mellan träden. Det var inte lika många deltagare som förra årets lopp, men de som var där fick kämpa hårt mot backarna och sin egen trötthet.
Först ut var damerna och de äldre herrveteranerna som sprang 8 km, vilket innebar två varv på den 4 kilometer långa banan. RoseMarie Enmalm brukar man kunna ställa klockan efter och med tanke på att hon förra året hade 36.58 på samma bana förvånade det ingen då hon i år sprang i mål på 36.59 och vann klassen K55. Catharina Wahlstedt segrade även hon (K65) och hennes tid blev 48.32. Bra sprunget! Snabbast var Örebro AIK´s Mikaela Kemppi med snabba 32.44.
De yngre veteranerna och herrseniorerna hade 12 tuffa kilometer att ta sig igenom. Tauno Mertala har haft ett år fyllt med skador, men har trots detta fått till många fina resultat under året. Han har tagit det lugnare mot slutet och skulle ta denna tävling som träning. Han gjorde dock ett fint lopp, då han vann M55 med 51.12 och det var faktiskt 19 sekunder snabbare än förra året. Så bra att han av trötthet ramlade då hans ben inte bar honom efter att ha försökt hoppa över en lerpöl. En tappad sko och ett rejält stopp blev resultatet, men som sagt, ett snabbt lopp av Tauno blev det. Nästa år går han upp i M60 och då får gubbarna i Sverige-toppen det tufft! Johan Ingjald har varit förkyld och tog det lugnt. Han var en bra draghjälp till Jonas Öhrn då han kom ikapp Jonas efter två varv. Jonas tackade och tog emot och gjorde därmed en tempoökning på det sista av de tre varven. Johan kom i mål på 53.14 och Jonas fick 53.22. Sven Nilsson hade 55.49 och kom 3:a i klassen M50, placeringen före Anders Arnelind, som fick kämpa rejält i backarna och fick tiden 56.20. Först i mål var KFUM Örebro´s Jonas Rosengren med 43.59.