2010 års Långloppscup är avgjord. IF Start vann återigen föreningstävlingen. Detta år kom vi upp i 1110 poäng, vilket är klart färre än förra årets rekordpoäng 1584 p. En tillbakablick visar dock att årets poäng faktiskt är den näst högsta som IF Start lyckats få ihop under de dryga 10 år som cupen funnits.

Det är många Startlöpare som deltagit i tävlingarna i länet och på så vis hjälpt klubben till detta fina resultat. Några av de mer framträdande är:
 
Lotta Lennartsson kom 2:a i huvudklassen för damer efter Karin Sennvall, KFUM Örebro, men då Karin bara sprungit 5 lopp i cupen var det Lotta som fick 1:a priset. Lotta vann även sin egen åldersklass K40. Denna klass är i övrigt en stark Startklass, då Anna Pettersson kom 2:a och Helene Nilsson 3:a. Frida Andersson vann seniorklassen och det gjorde även RoseMarie Enmalm i K55.
 
Bland killarna fick klubben en segrare och det var Tauno Mertala i M55. Johan Ingjald kom på en fin 5:e plats i seniorklassen, samma placering fick Jonas Öhrn i M40. Sören Forsberg kom 2:a i M45 och Leif Andersson kom 3:a i M50.