Sista loppet i årets Löpex sports långloppscup genomfördes i helgen traditionsenligt med Lucialoppet. 10 km på en bana på vägarna kring Vretstorp. Efter att ha varit barmark länge slog vintern till veckan före och gjorde banan bitvis riktigt hal.

Många löpare har börjat vinterträningen, men ett hundratal löpare mötte upp i Vrestorp, fem av dem från IF Start.  Först i mål av tjejerna blev RoseMarie Enmalm med 45.12. Grattis till segern! Catharina Wahlstedt kom 2:a i K65 med 59.14. Bra tider med tanke på det svårsprungna underlaget. 5:a i seniorklassen kom Johan Ingjald med 42.35. Samma placering hade Stefan Löfdahl i M35 med 47.12, medan Sven Nilsson sprang in på andra plats i M50 med 44.52. Snabbast av killarna var IF Götas Anders Eriksson med 24.01.

Det var även prisutdelning av Långloppscupen i samband med tävlingen. I år fick IF Start lämna över pokalen till Örebro AIK i föreningstävlingen efter en lång rad av år i topp. IF Start lyckades i år skrapa i hop hela 1800 poäng, vilket är klart mer än tidigare år. Först i tjejernas huvudtävling blev Lotta Lennartsson. GRATTIS!! Vi hade även några segrare i respektive årsklass. Tauno Mertala i M55, Kajsa Rosdahl i juniorklassen, Josefin Gerdevåg i KS, Lotta Lennartsson i K40, Helene Nilsson i K45 och RoseMarie Enmalm i K55.