Lucialoppet, 10 km i Vretstorp innebär avslutning av årets Löpex Sports långloppscup. Efter att ha lämnat Örebro med snöslask kom löparna till Vretstorp med lätt regn och barmark. Innan starten slutade även det mesta av regnet, så med 2 plusgrader och bara svaga vindar blev det bra förutsättningar för löparna.

IF Start-löparna gjorde många fina prestationer och det blev flera personrekord. Heshlu Andemariam har haft en stark säsong och han sprang idag i mål på 36.12. Det gav en vinst i M19-klassen och en 9:e plats totalt bland killarna. Johan Ingjald sprang på 37.33. Nicklas Forsling sprang mycket bra och han såg ut att ha mycket spänst kvar i steget mot slutet. Tiden 38.49 bör vara personbästa och det gav 3:e plats i M45. Edwin Nylander hängde på Nicklas de första kilometrarna, men fick sedan släppa. Tiden 41.39 är personbästa! Filip Öhrn sprang hela loppet metern före lilllebror Hugo. Det blev en spurtduell, som Filip var starkast i. Båda sprang in på personbästatider på 10 km. Filip fick 44.26 och Hugo 44.30, personbästa med över 5 minuter!? Sven Nilsson som hade mål att kunna springa under 45 minuter klarade sin målsättning bra. Tiden skrevs till 44.56 och en 3:e plats i M55. Ola Lindstrand vann M70 med 52.29. Sivert Lignell sprang in på 53.30 efter att ha haft lite problem mitt i loppet, som tvingade honom till att gå. Simon Nilsson sprang på 55.24. Ludvig Börjesson, Örebro AIK vann med 34.29.

Maria Eriksson gjorde ett finfint lopp som räckte till en 3:e plats i loppet och en 2:a plats i K40. Hennes 42.13 är snabbt, ja troligen ett nytt personbästa. Susanna Hellsten har förbättrats mycket under året och nu blev det nytt personrekord med 44.32 och vinst i K45. Även Frida Lindberg slog personbästa med 44.43. Frida var snabbast i K35. Rose Marie Enmalm blev tvingad att gå redan efter 100 m p g a hjärtrusning. Efter att ha lugnat ner sig kändes allt bra igen och hennes tid 48.04 och vinst i K60 imponerar. Pansy Ståhl fick 49.45 och en 3:e plats i K40. Susanne Malmqvist kom 2:a i K60 på 51.44. Catharina Wahlstedt vann K70 på 62.17. Liduina van Sitteren, Örebro AIK vann på 41.31.

Efter loppet bjöd arrangören Östansjö SK på fika och det var prisutdelning både för Lucialoppet och för Långloppscupen. Under tiden började det snöa och väl tillbaka till Örebro låg snön allt djupare på gatorna och de flesta måste ha känt sig nöjda över tidpunkt och plats för loppet.