Ett annorlunda marathonlopp arrangerades under söndagsmorgonen på entréplanet av Marieberg Galleria. Varvet mätte cirka 350 meter och löparna fick springa 120 varv för att få ihop hela marathondistansen.

Inga backar och helt vindstilla, men även hårt underlag, varmt klimat och en jobbig kurva varje varv, ja det var förutsättningarna för löparna. Starten gick redan klockan 6.00 på morgonen för att de flesta skulle vara i mål innan köpcentrat öppnade. IF Start hade fyra löpare som ville delta på denna ovanliga tävling. Elias Zika debuterade på marathon, men hade högt ställda mål inför loppet. Han var med långt framme hela tiden och var i ledning innan låren tog för mycket stryk, varför Elias tappade i fart. Ett mycket bra lopp fick Elias dock till. 3.05.46 är starkt gjort i debuten och det räckte till en fin andra plats efter norrmannen Svein-Erik Bakre med 3.01.28, som sprang snabbt på slutet. Om Elias var debutant, så är Hasse Byrén desto mer erfaren av långa lopp. Just detta lopp tog han mest som snabbhetsträning inför kommande ultrautmaningar. Hasse kom 6:a med 3.23.34 utan att förta sig alltför mycket. Roland Eriksson tog även han loppet som träning och sprang i mål på plats 11 med 3.55.05. Tomas Elm är ny i klubben och tävlade för IF Start för första gången. Tomas sprang på 4.08.53 och det gav en 14:e plats.

Victoria Borg, Team Ultra Sweden LK vann damklassen med 3.28.24.