Johan och Maria har gjort det till en tradition att springa Medåkersloppet, ett terränglopp norr om Arboga. I år avgjordes det för 39:e gången, så loppet har en lång historia.

Fint väder med strålande sol väntade löparna i Medåkersloppet och i huvudklassen är det 12 km med mestadels stigar och terrängspår som gäller. Där sprang både Johan Ingjald och Maria Eriksson. Eftersom att loppet inte är sanktionerat sprang dock de båda för Örebro.

Efter ca 800 m finns ett spurtpris kallat ”Kyrkportspriset” och det brukar alltid vara några som satsar på det och sedan drar ned rejält på farten därefter. I år var det dock inga sprintspecialister med, utan Johan fann sig redan från start långt fram i täten och valde sedan att öka farten för att se om han kunde ta priset. Han lyckades, men lade självklart inte av efter det, även om farten gick ned. Johan tappade några placeringar, men lyckades ta in en mot slutet och kom i mål som 5:a med tiden 52:41. Maria öppnade lite lugnare och kom in i loppet allteftersom för att avsluta starkt med tiden 1:01:01 och en 22:a plats totalt (2:a dam).

Vann gjorde Simon Hedlund, Ärla IF, på 48:07, och Åsa Bäck, Himmeta IF, på 58:47.

Resultat

Forum

Filmer

Bilder

{phocagallery view=category|categoryid=378|limitstart=0|limitcount=0}