Den 14:e upplagan av Munkastigen trailrun genomfördes i lördags med en handfull löpare från IF Start. Loppet mäter 44 km och går från Olshammar till Laxå.

Loppet går på den gamla stigen som användes av munkarna vid Ramundeboda när de skulle besöka klostren i Östergötland på 1400-talet. Gammal historisk mark med andra ord. Cirka 120 löpare stod på startlinjen i Olshammar, de flesta skulle springa hela sträckan själv, men en del valde att dela sträckan med andra i ett lag.

Johan Ingjald hade det tufft första milen och tänkte att det skulle bli en väldigt jobbig dag, men han återhämtade sig och gjorde ett mycket starkt lopp som resulterade i en 5:e plats med 3.17.33. Det är mer än 30 minuter snabbare än förra året, imponerande! Hasse Byrén sprang på 3.58.48 minuter medan Jonas Janegren hade det väldigt tufft och förmodligen inte var återhämtad från en sjukdomsperiod strax innan loppet. Han fick kämpa mot kramp och gå vissa bitar. Jonas kom i mål på 4.45.14. Erik Anfält, Örebro AIK vann på nytt banrekord, om än knappt, med 2.56.06.

Mattias Nilsson och Anna Nilsson sprang länge ihop, men till slut fick Mattias bryta p.g.a. skadekänningar. Anna tog sig dock i mål på 5.25.19. Mycket bra kämpat! Ingrid Ziegler, Örebro AIK vann bland tjejerna med 3.40.29.

Kasja Rosdal och Maria Eriksson sprang som ett lag och delade på sträckan mitt i, med andra ord sprang de 22 km vardera. De kom på en 4:e plats bland lagen med tiden 3.30.33. Tommy Theoren var med i ett kompislag och sprang således inte för IF Start, men han sprang mycket fint.