Årets upplaga av långa Terräng-DM genomfördes på samma plats som förra året, d v s i elljusspåret i Knottebo strax utanför Åsbro. IF Start hade hela 18 löpare till start.

Först ut var tjejerna som sprang två varv på den 4 km långa banan. Maria Eriksson var först av Start-tjejerna och gjorde ett starkt lopp på 34.18 och slutade på 3:e plats i K40 och 4:a totalt. I samma klass kom Maria Ekström 6:a med 43.22. I K45 vann Marie Dasler med 34.55 med Anna Nilsson på 3:e plats på 46.42. Maria Engström vann K55 med 42.13, Rosa Marie Enmalm vann K60 på 41.10 och Susanne Malmkvist var först i K65 med 42.22, med andra ord fyra segrar till klubben. Liduina van Sitteren, Örebro AIK vann på 31.44.

De äldre veterankillarna sprang också 8 km och här fick IF Start ytterligare två segrar. Tauno Mertala vann M60 med 35.44 och Mats Stenmark vann M65 med 39.04.

Killarna upp till och med M55 fick springa 12 km och här blev det lite spännande då både Per Arvidsson och Heshlu Andemariam fanns med i förstaklungan. Under andra varvet splittrades klungan och Per låg på andra plats, men kunde inte hänga med OK Tisarens Daniel Attås. Per kom i mål på 43.20 medan Daniel hade 42.40. Heshlu kämpade på bra och kom på 4:e plats med 4. Johan Ingjald kom 8:a med 48.52 och Saare Tekle sprang på 50.58. I klassen M35 kom Jonas Janegren 5:a med 52.08. I klassen M45 sprang Jonas Öhrn in som 7: a med 56.42 och Mattias Nilsson hade 64.41. Ultralöparen Hasse Byre’n fick till ett bra fart pass då han kom 3:a med 53.47 i M50. Roland Eriksson tog sällskap med Mattias och fick samma tid.

Per, Heshlu och Johan vann mycket glädjande lagtävlingen före Örebro AIK. IF Start’s tjejer kom 2:a.

Resultat

Forum

Filmer

Bilder

I samband med DM ordnade IF Start ett litet träningsläger med boende på Åsbro kursgård Knottebo precis i anslutning till elljusspåret. Många kom redan på fredagen, fler slöt upp under lördagen och de flesta stannade till söndagen. I fina och nybyggda hotelldelen fick vi ett suveränt boende med en stor samlingssal med biljardbord,  som uppskattades av flera. Utöver tävling och löpträning stod musikfrågor, höstupptakt av styrelsen, tipspromenad och presentation av målsättningar på programmet. God mat i restaurangen på Knottebo fick vi också. Ett stort tack skickas till Träningsgruppen som ordnade allt så bra.