Den 58:e upplagan av Norasjön runt genomfördes under lördagen. Det är en kontrollmätt halvmarathon och banan bjuder på många och långa backar, varför sluttiden inte brukar ge personbästa tider. Trots detta var det flera av Startlöparna som just slog sina tidigare personbästa på halvmaran. Starkt!
Mest imponerade Fredrik Eliasson som fick springa nästan hela loppet ensam. Han hade fin fart hela vägen och landade på 1.19.32 och det är den klart bästa tiden som Fredrik gjort i Nora. Eftersom tävlingen detta år även var DM och VDM fick Fredrik med sig ett silver i M35 på VDM. Han var påfallande nöjd och glad efter sitt fina lopp. Sören Forsberg var länge osäker på start p g a förkylning och ännu under fredagen var det inte aktuellt med någon start. På lördagen kände han sig bättre och han gjorde ett riktigt bra lopp. Lite seg fortfarande efter ultraloppet för bara två veckor sedan, men med tiden 1.24.13 var även Sören nöjd. Johan Ingjald gjorde sitt näst snabbaste lopp på halvmaraton och var bara 18 sekunder ifrån sin bästatid. Sluttiden blev 1.26.49. Jonas Svensson, Renny Rantakokko och Anders Arnelind var länge i närheten av varandra. Sista delen var Jonas den snabbare och lyckades avsluta på ett fint sätt. Tiden blev 1.37.39. Renny sprang in på personbästa 1.38.51 och även Anders fick personligt rekord med 1.39.20. Grattis!! Mats Stenmarck gjorde ett starkt lopp och lyckades knipa tredje platsen i M60 med 1.45.02, som är nästan tre minuter snabbare än halmaran på Åstadsloppet och kanske också personbästa, i alla fall på senare år! Bo Adolfsson var länge på väg mot en riktigt bra tid, men tröttnade rejält på slutet och fick slita för 1.45.56. Det blir bättre nästa lopp. Pierre Hänninen hade 1.50.10. Först i mål var Örebro AIK´s Erik Anfält med 1.12.31.
Rose Marie Enmalm gjorde sin vana trogen ett bra lopp i Nora. Seger i K55 med starka 1.37.46, 10 sekunder snabbare än förra året. Marie Dasler hade en seg dag, men gjorde det bästa hon kunde och landade på 1.42.06. Det räckte till en andra plats i K40. KFUM Örebro’s Josefin Gerdevåg vann med 1.22.14.