Örebro AIK´s halvmarathon löps på cykelvägar på väster i Örebro på en kontrollmätt tvåvarvsbana. Solen värmde i alla fall i början av loppet och löpare och publik trivdes.

Dagens Startare var Josefin Gerdevåg som vann damklassen på fina 1.25.09. Josefin låg längre ned i startfältet i början men ökade sedan tempot och var i ledning efter drygt halva loppet. Även Lotta Lennartsson gjorde ett mycket bra lopp, då hon kom 2:a med 1.26.30. Ida Josefsson kom på 4:e plats med 1.38.36.

Snabbast av Start-killarna var Fredrik Eliason på en 8:e plats och tiden 1.20.29. Johan Nilsson kom 16:e med 1.28.33 medan Johan Östman hade 1.31.25. Jonas Svensson och Johan Ingjald sprang stora delar av loppet tillsammans, men mot slutet drog Johan ifrån till 1.38.16. Jonas fick 1.38.30.