Vi fick se några mycket fina resultat av klubbens löpare då Örebro AIK Halvmaraton genomfördes på väster i Örebro under onsdagskvällen. Tre löpare från IF Start sprang under 1.20, det var länge sedan sist. Tävlingen hade även DM-status.

Heshlu Andemariam var allra snabbast av de tre och såg ut att ha fint driv hela loppet. Tiden stannade på mycket starka 1.15.55 och en 7:e plats i loppet. Per Arvidsson hände ihop med Heshlu i början, men fick senare släppa. Tiden 1.17.59 är mycket bra. Elias Zika har haft som mål att komma under 1.20 och denna kväll stämde det mesta. Elias sprang t o m under 1.19 och sluttiden skrevs till 1.18.34. Det måste ha varit tre mycket nöjda killar som begav sig hemåt frampå kvällen. Stort grattis! Det fanns fler som överträffade sig själva. Nicklas Forsling är i fin form och slog sitt personbästa till 1.25.28. Oliver Bordier sprang på 1.27.08 medan Johan Ingjald, som inte kunnat träna som planerat p g a förkylningar sprang kontrollerat med ökande fart på 1.27.44. Conrad Granath fick 1.31.03, Jonas Svensson 1.52.51 och Ola Wistrand 1.57.01. Sivert Lignell hade det tungt redan vid 5 km, men kämpade sig runt hela vägen och fick 2.04.06. Erik Anfält, Örebro AIK vann på 1.11.49.

Anna Pettersson var snabbast av Start´s tjejer och sprang på 1.34.36 och det räckte till en 3:e plats på DM, men en 5:e plats i loppet. Susanne Hellsten startade ganska lugnt, men fick sedan upp farten och kom i mål på 1.43.13. RoseMarie Enmalm kom strax efter på 1.45.47. Susanne Bornmar, IK NocOut.se vann på 1.23.08.

Tre löpare från IF Start nöjde sig denna kväll med 10 km. Mohamed Hassan hade 39.10, Maria Eriksson 43.55 och Mattias Nilsson var nöjd med 49.23.