Ur ett löpmässigt tävlingsperspektiv har såklart det senaste året varit otroligt grått och trist. Men äntligen har tävlingarna börjat komma igång igen och vi tänkte därför åter börja skriva en del kortare rapporter från loppen igen.

Tror de absolut flesta i klubben känner en enorm glädje och lättnad över att åter kunna ses vid både start- och mållinjen igen!

En av de första sanktionerade och större tävlingarna som gick av stapeln var Örebro AIK:s öppna KM den 22/6. Vädret och banan var i princip optimalt. Mulet och småregnigt på en rak och platt cykelbana. En löpares absoluta dröm!

I damklassen blev Marie Dasler 7:e kvinna med den otroligt bra tiden 39.34! God marginal under den klassiska drömgränsen alltså. Maria Nagle gjorde också ett mycket bra lopp när hon blev 9:e kvinna med 42.41. Snabbast av alla damer var en av Sveriges snabbaste löpare i form av Sanna Mustonen från Hässelby SK som gick i mål på 33.31.

Sex blågula herrlöpare sprang loppet och först i mål av dessa var David Berg som 18:e man med tiden 36.27. Hugo Öhrn bärgade placeringen efter med 36.31 och Pär Englund blev 21:e man med 36.36. En trio som höll ihop och hjälptes åt i princip hela vägen. Hugos äldre bror Filip blev 28:a med 38.39 och inte långt efter kom IT-säkerhetsgurun Conrad Granath med 38.57, vilket gav en 32:a plats. Mikael Hansson blev 40:e man när han var snubblande nära 40-minuters gränsen med sin tid 40.09. Snabbast av alla herrar var Simon Schagerström Hälle IF med 32.36.