Den jobbigaste värmen hade försvunnit, så det var fina förutsättningar då Rallarrundan i Hallsberg genomfördes under måndagskvällen.

Rallarrundan är friskvårdsarrangemanget som numera även har en tävlingsklass med tidtagning och över 200 löpare hade valt att få sin tid. Banan är lättlöpt på mestadels grus-och asfaltsvägar och mäter lite knappt 5 km. I år fick banan dras om något p.g.a. en trasig bro, vilket gjorde den något kortare än tidigare år. Det var många IF Start-löpare som fick till riktigt fina lopp. Per Arvidsson låg med i tätklungan från start och kunde på den sista kilometern dra ifrån till en säker seger. Stort Grattis!  Tiden stannade på 16.18. Johan Ingjald kämpar mot slitna vader/hälsenor men kom 6:a med 17.12 och Hugo Örn hade 18.36. Filip Öhrn är i fin form och förbättrade sin tid från förra året med över en och halv minut. Han var väldigt nöjd med 18.49. Tommy Theoren fick länge finfin draghjälp av Maria Eriksson och gick i mål på 19.32 efter en fin spurt. Renny Rantakokko hängde även han på i några km men fick sedan släppa. 19.57 var dock snabbare än vad Ronny trott. Tauno Mertala sprang in på 21.08, medan Jonas Öhrn hade en lite tyngre dag med 21.30. Sven Nilsson var glädjande på plats då han var på besök i sin gamla hemstad. Sven sprang på 23.24.

Maria Eriksson har haft ett tufft tävlingsschema i maj, men hade ändå krafter kvar att springa på 19.39. Det räckte till en 2:a plats efter Liduina van Sitteren, Örebro AIK, 18.43. Annica Sjölund var nöjd med sina 22.52. Catharina Wahlstedt sprang in på 31.24.

Resultat

Forum

Filmer

Bilder

{phocagallery view=category|categoryid=426|limitstart=0|limitcount=0}