Premiären för Semesterhalvmaran blev en riktigt svettig historia. Temperaturen visade på drygt 30 grader och det fanns inte mycket skugga på två-varvsbanan vid Nalavi utanför Kumla. Loppet hade lockat ett 60-tal löpare och drygt 10-talet bröt loppet.
Tre Start-tjejer sprang och de belade de tre främsta placeringarna i klassen K40. Snabbast av alla tjejer denna dag var Lotta Lennartsson, som fick tiden 1.33.50. Helene Nilsson hade 1.35.22 medan Rose Marie Enmalm hade 1.41.49. Mycket bra tider med tanke på värmen.
Bland killarna var Fredrik Eliasson bra med i loppet och höll bra fart loppet igenom, vilket innebar att han passerade löpare under det andra varvet och detta trots att Fredrik har minimal löpträning bakom sig detta år. Tiden blev 1.29.21. Leif Andersson startade loppet snabbt och fick efter cirka 8 km betala ett högt pris. Leit bet dock i på ett bra sätt och sprang runt även det andra varvet. Sluttiden blev 1.49.42. Stig Karlsson var stark det första varvet, men sedan fick han en besvärande håll och beslöt sig bara för att komma i mål. Det blev 1.54.38. Johan Ingjald var en av flera som fick bryta efter drygt halva loppet.