Den andra upplagan av Semesterhalvmaran genomfördes under lördagseftermiddagen med start och mål Vid Torps herrgård utanför Kumla. Löparna fick även i år kämpa i ett tufft väder, varmt och kvalmigt. De moln som drog in strax efter start gjorde läget något bättre, men många fick det jobbigt i värmen.

Fredrik Eliasson var det största utropstecknet från klubben denna dag och han såg oförskämt pigg ut under hela loppet. Fredrik tog placeringar hela tiden och slutade på en finfin tredje plats med 1.21.24. Snyggt jobbat! Sören Forsberg hade det betydligt tuffare, men kämpade på bra och belade en 2:a plats i klassen över 40 år. Sörens tid blev 1.27.38. Mattias Gustafsson med få långpass i benen kom i mål på godkända 1.33.11 efter att ha tappat mot slutet. Stig Karlsson kom strax efter med 1.35.26. Jonas Öhrn kroknade även han mot slutet och fick sluttiden 1.39.36, inte helt nöjd med sitt lopp. Henrik Askroth hade 1.50.38 och det var inte mer än ett par minuter över sitt personbästa. Johan Ingjald hade det tungt, men lyckades fullfölja loppet på 1.52.45. Snabbast var Örebro AIk´s Erk Anfält med 1.19.03.
Lotta Lennartsson ledde klart då drygt halva loppet var avverkat. Då var hon tvungen till ett stopp p g a smärta i fötterna och hon fick knyta om skorna. Och det vet väl de flesta hur noga man knytit skorna inför en tävling. Där förlorade Lotta sin tätposition och då hon senare under loppet fick göra om samma sak var det bara för Lotta att genomföra loppet för att komma i mål utan möjlighet till att kriga om första tjej i mål. Lottas tid blev trots detta 1.34.09 och detta gav seger i klasen över 40. Helene Nilsson kom 2:a i samma klass med 1.35.56. Detta var inget maxlopp för Helene, som startade loppet lungt för att sedan öka i tempo. Edita Martuseviciute gjorde sin första tävling för klubben. Efter en tuff start fick hon sedan minska i tempo. Redan efter 5 km fick Edita smärtor under fötterna och efter loppet hade hon stora svårigheter att gå, blåsorna under fötterna var riktigt stora!! Tufft och starkt att fullfölja. Editas tid blev 1.43.04. Mikaeli Kemppi var snabbast med 1.31.43.