3:e upplagan av Semesterhalvmaran gick i en betydligt mer löpvänlig temperatur än dess två tidigare upplagor. Cirka 100 löpare stod på startlinjen i Torp utanför Kumla kl 18 på kvällen.
Richard Kipngetich Korir från Kenya drog i från i ett högt tempo, men han fick slita i sin ensamhet på banan och fick säkert känna på en ganska jobbig vind bitvis. Han vann loppet klart, men tvåan och trean i loppet närmade sig alltmer. Segrartiden skrevs till 1.12.36, som också är banrekored. Bland klubbens löpare kom Lotta Lennartsson först i mål på fina 1.24.54 och detta räckte till en överlägsen seger bland tjejerna och det var också ett banrekord. Detta var Lottas sista tävling i Starts blågula färger. Hon fortsätter nu sin satsning i KFUM Örebro och vi önskar henne lycka till! Marie Dasler gjorde ett starkt lopp och kom i mål på 1.39.16. Marie verkar vara i gott slag inför Jubileumsmaran i Stockholm om ett par veckor. Susanne Malmkvist sprang en halvmarathon för första gången och hon gjorde det med ett leende på läpparna. Med 1.54.54 såg hon inte speciellt trött ut. Bra debut!
Johan Ingjald sprang sin nästsnabbaste halvmara och lyckades nu få ett bra lopp på denna tävling, Johan har inte trivts på tidigre ”värmelopp”. Tiden stannade på 1.27.51. Pierre Hänninen var nöjd med sitt lopp. Tiden blev 1.48.39. Nöjd var däremot inte Jonas Öhrn som till slut nådde målet på 1.51.43. Han tappde all kraft i benen redan vid 11km och därefter började en kamp att överhuvudtaget ta sig i mål. Han blandade löpning med långa gångsträckor.
 
Nytt för i år var Sommarmilen som startade en halvtimma före den längre klassen. Här testade Tauno Mertala efter ännu en skada och lyckades klara loppet på 40.19. Pansy Ståhl sprang på 48.34 och var nöjd efteråt.