Vilken lördag! 6 SM-medaljer till klubben blev dagens skörd då Terräng SM avgjordes i Uppsala och SM på 100 km avgjordes i Tibro.

Damernas veteranklasser var först ut i Uppsala. Tjejer från 35 år till 65 år sprang två varv på en krävande 2 km-bana runt Uppsala slott. Den första kilometern var lätt löpning, men sedan väntade en lång och brant backe som sög musten i trötta löparben. Den som hade krafter kvar på det sista varvet kunde ta många placeringar mot slutet. Lotta Lennartsson i K40 tog tidigt initiativet i loppet och utökade successivt sin ledning. Hon var i mål som 1:a av alla löpare och hade en segermarginal på 28 sekunder. T.o.m. speakern A. Lennart Julin var imponerad av Lottas framfart. Hennes tid blev 15.11. Helene Nilsson, tävlandes i K45 var med i täten av sin klass och hade många löpare omkring sig. Hon kom på en fin 3:e plats med 16.06. Gabriella Eliasson var inte långt ifrån medalj, men slutade på en 4:e plats med 16.38. Catharina Wahlstedt i K65 tog en silvermedalj och såg stark ut då hon kom i mål på 23.09. Lagtävlingen där de tre snabbaste tiderna i respektive förening räknas vanns av IF Start, 20 sekunder före Björnstorps IF.
Tauno Mertala, M55 hade tidigt ledning i sin klass och lyckades hålla denna plats hela loppet (8km). Tiden blev 31.49. Det var dock inte långt ifrån att dagen hade slutat på ett bra mycket sämre sätt. Strax före start märkte Tauno att han hade glömt att sätta på sig nummerlappen!!?? Det blev ett snabbt sprintlopp fram till ”Startflaggan” där hans väska stod….Slutet gott allting gott. En guldmedalj kändes bättre än en diskning.

Medaljregnet över klubben var inte slut med detta. I dag har nämligen det första svenska mästerskapet på 100 km avgjorts i Tibro. Starts Sören Forsberg söker nya utmaningar och detta SM kändes spännande tyckte han. Startfältet var tufft och en medalj var kanske inte helt realistiskt. Trodde vi ja!! Sören kom på en mycket meriterande tredje plats med tiden 8.05.47, vilket innebär en snittid per kilometer på 4.51. Verkligen imponerande!! I sin åldersklass, M45 var Sören snabbast. Först i mål var Anders Szalkai, bara drygt 20 minuter före Sören.