Årets upplaga av Spartacusstafetten genomfördes under söndagen i ett soligt och varmt väder. Trots att endast 15 lag kom till start blev det en riktigt spännande stafett.

IF Start stod som segrare i alla tre klasserna, dam, herr och mixed. Solen sken med andra ord ikapp med alla Startare. I herrklassen sprang Johan Ingjald mycket bra på den första sträckan på 6 km och med 21.18 var han en halv minut efter ledande LK Gränslöst. David Berg hade en halvmara i benen, men tappade bara ytterligare 10 s mot Gränslöst på sin 3 km-sträcka. Per Arvidsson fick därmed en tuff uppgift på sista sträckans 9 km mot Jonatan Palm. Per startade i ett högt tempo och efter den första 3 km-slingan hade han tagit in cirka 25 sekunder. Efter drygt 5 km var Per i kapp och sprang om. Jonathan hängde dock på och det var först på den sista kilometern som Per kunde dra ifrån och var 7 s före i mål. Pers tid blev 30.41, som också är nytt banrekord. Imponerande bra. Totaltiden blev 1.02.31. Grattis till hela laget!

Jonaslaget med Jonas Jakobsson, Jonas Öhrn och Jonas Janegren kom 4:a med 1.16.42.

I mixed klassen startade Maria Eriksson och sprang så fort att Hugo Örn nästan missade växlingen. Tiden 24.04 är mycket bra. Hugo sprang upp laget till ledning i mixed klassen och den släppte sedan aldrig Cimmie Wignell. Sluttiden blev 1.10.42. Laget med Edwin Nylander, Annica Sjölund och Tommy Theoren kom 4:a med 1.15.50 och Filip Öhrn, Charlotte Nilsson och Tauno Mertala kom 5:a med 1.18.41.

Helene Nilsson, Gabriella Eliason och Pansy Ståhl vann damklassen med 1.24.31.

En rolig och spännande dag i Karlslundsskogen blev det och nu laddar IF Start för Stripastafetten i början av augusti.

Resultat

Forum

Filmer

Bilder

{phocagallery view=category|categoryid=422|limitstart=0|limitcount=0}