Som vi hade väntat på den här dagen! Äntligen var det dags att se vad vinterns träning hade gjort med kroppen och om man var i den form man såklart hoppas på. Det var perfekt löparväder med svag vind och dryga 13 grader. Vänligt både för löpare och publik. Många hade även tagit sig till universitetsområdet för att se John ”Jesus” Kingstedts världsrekordförsök. Det hände så mycket i lördags att man knappt vet var man ska börja!

Det bästa kanske ändå är att börja i tidsordning. Det första loppet som gick av stapeln var 5 km och Knattestarten (1 km). Det var en hel del knattar som i alla möjliga former och klädsel tokrusade de 1000 metrarna. Det finns inga tider att tillgå men på långt håll skådade i alla fall mina bristfälliga ögon att det var en knatte från IF Start först över mållinjen! I loppet över 5 km var det istället Noha Olsson från KFUM Örebro Friidrott som var först i mål med tiden 17.34. Snabbaste dam var Linda Take från IF Göta Karlstad med 19.54. Det var en hel del löpare från hemmaklubben med, snabbast var Hugo Öhrn med 18.43, därefter följde Johan Ingjald med 19.07 och Edwin Nylander med 20.11. Anna Pettersson visade att formen är god med 21.13 där Antje Wiksten bara var några meter efter med 21.18. Något senare kom dundertalangerna Axel Örneland med 21.58, Love Bergström med 23.58 och Malte Olsson med 24.57. Grymt bra tider från samtliga, framtiden ser mycket ljus ut för klubben!

Om vi då tar oss över till den dubbla distansen 10 km så var snabbaste herre från IF Start, som så ofta, Per Arvidsson. Han hade stumma vader och var missnöjd med tiden 34.40. Det får man väl ändå säga är en hyfsad ”lägsta nivå”? Elias Zika spurtade allt han hade och var snubblande nära sitt tidsmål (sub 36) men missade det med ynka sju sekunder. Trots det en fantastisk insats och ett bevis att vinterträningen gjort stor nytta för Elias! Därefter lyckades både Filip Öhrn och Johan Ingjald ta sig under den magiska 40-minutersgränsen. Filip med 39.34 och Johan med 39.40. Johan hade som mål att ta sig under 20 på 5 km och under 40 på 10 km, p.g.a. den fotskada han dragits med en längre tid nu. Den föredetta Kungen av Blodomloppet, Per Almkrantz, sprang på bra och tog sig i mål på 50.31. Några minuter senare kom Ola Lindstrand i mål på fina tiden 55.01.

På damsidan hade klubben också en hel del deltagare och det haglade personbästan. Frida Nilsson fick låna en riktig PB-tröja och slog PB med god marginal med tiden 40.16. Kombon grym form och IF Start-tröja gjorde succé, något intervallpass till så är drömgränsen på 40 minuter avklarad! Petra Hanaeus sprang på 41.30 vilket var PB med flera minuter och en fantastisk insats, Maria Eriksson sprang på 41.53 (trots en del sjukdomsproblem). Rose-Marie Enmalm på 47.27, Pansy Ståhl på 49.25, Susanne Malmqvist på 50.16, Annica Sjölund på 52.41 och Catharina Wahlstedt på 1.02.37. Klubbens damer var som så ofta fler och levererade alltså (som alltid) på en otroligt hög nivå!

För att hålla sig lite objektiv för några sekunder så var det såklart också kul att se vilket fantastiskt startfält tävlingen bjöd på! John ”Jesus” Kingstedt slog alltså världsrekord i löpning med barnvagn när han sprang de 10 kilometrarna på 32.20. Overkligt bra! Det var alltså 17 löpare under 34 minuter och 6 damer under 40 minuter. Sjukt bra! Snabbaste herre var Efrem Bhrane från Västerås FK med 31.22 och snabbaste dam var Malin Strand från Sävedalens AIK med 36.47. Glädjespridaren och tidigare IF Start-medlemmen Heshlu Andermariam sprang (trots att han som alltid var missnöjd med sin insats) på fantastiska 33.07 för sin nya klubb IFK Lidingö FIK.

Resultat

Filmer

Bilder

Långloppscupen

{phocagallery view=category|categoryid=453|limitstart=0|limitcount=0}