Det blev till sist riktigt bra löparförhållanden då det 32:a Stockholm marathon genomfördes under lördagseftermiddagen. Den stora förändringen i år var att det första varvet var kortare, endast drygt 16 km, för att det inte skulle bli så många varvningar. Enligt intervjuerna med elitlöparna var detta inte så psykologiskt jobbigt som man i förväg pratat om.

Josefin Gerdevåg gjorde ett mycket starkt lopp och klarade sånär 3-timmarsgränsen. Hon fick tiden 3.00.26 efter 1.28.44 halvvägs. Detta räckte till en 18:e plats och en fin 9:e plats på SM. Ett stort grattis skickar vi till Josefin! Lotta Frenander gjorde som vanligt ett stabilt lopp och hamnade på plats 115 med 3.31.23. RoseMarie Enmlam debuterade på marathondistansen och efter mycket strul med skador och olyckshändelser under året lyckades hon genomföra loppet, vilket kan ses som en bragd, och gick i mål med 3.47.14.
Sören Forsberg har kämpat med att hitta formen hela året och hade målsättning att klara 3 timmar. Detta gjorde han med klar marginal, 2.57.45 och plats 147. Stig Karlsson hade 3.10.02. Daniel Linder och Jonas Svensson är ytterligare debutanter på sträckan och de visade en viss osäkerhet och nervositet inför loppet. De klarade dock av marathondistansen på ett bra sätt. Tiden för Daniel blev 3.53.07 och Jonas hade 3.56.43. Pierre Hänninen har sprungit sträckan förr och klarade i år 4-timmar med fyra sekunder. Det ska bli intressant att få höra vad våra löpare själva har att säga om loppet och sina insatser. Hoppas att de skriver om sina upplevelser på Forumet.