Regn, blåst och bara 6 plusgrader bjöd Stockholm på då årets upplaga av Stockholm marathon genomfördes under lördagen. Aldrig har det varit så kyligt under denna tävling, men trots de bistra förutsättningarna gjorde en övervägande del av klubbens löpare sitt snabbaste Stockholm marathon någonsin. Starkt!
14 686 löpare tog sig i mål på Stockholm stadion och hela 92% av alla de som startade kom i mål. Ovanligt få afrikanska löpare fanns med bland de första i mål, de fick sig nog en skräckupplevelse i det kylslagna vädret.
Sören Forsberg var länge på väg mot en riktigt fin tid, men fick liksom de flesta det slitigt mot slutet. Sluttiden hamnade på 3.03.02. Johan Larsson närmade sig Sören men kom inte riktigt i kapp. Han såg oförskämt glad och pigg ut då TV4 visade hans målgång. Nytt personligt rekord med 3.03.51 imponerar. Nästa gång blir det sub3. Stig Karlsson öppnade optimistiskt, men fick sedan sänka tempot och kom i mål på 3.41.01. Patrik Redler debuterade på marathon i Stockholm och gjorde det riktigt bra, 3.32.44. Jonas Svensson persade även han rejält och kom i mål på starka 3.34.44. Anders Arnelind var näste man att slå personligt rekord och det nya rekordet lyder numera på 3.42.35. Bra jobbat! Pierre Hänninen slog sin tidigare bästa tid i Stockholm med ett par minuter, 3.52.05 blev det i mål. Fredrik Eliasson var tvungen att bryta någon gång efter 30 km.
RoseMarie Enmalm gjorde ett starkt lopp och 3.41.36 är naturligtvis ett personligt rekord. Även Elin Hardell slog till med sitt snabbaste lopp och visade att hon klarar de längre loppen suveränt. Hennes tid blev 3.41.48. Marie Dasler hade något riktigt stort på gång, men öppnade lite för snabbt för att hålla hela vägen. Sluttiden blev 3.48.06 och Marie får en ny chans om en dryg månad då Jubileumsmaran avgörs i Stockholm.
Ett stort grattis till era fantastiska insatser på Stockholms gator!