Sylvesterloppet i Nora arrangerades för 33:e gången och det var så många som ville springa att det blev ett nytt deltagarrekord – 199 löpare sprang i mål. Det var några plusgrader, men mestadels vinterväglag.

Tiina Hänninen var nära att bli snabbaste Startlöpare, men fick se sig omspurtad av Sören Forsberg strax före målet, då Sören drog med sig dotter Sabina till en andra plats bland tjejerna. Tiina kom alltså på en fin 3:e plats med tiden 45.27. Banan mäter 10384 meter och med tanke på det bitvis tunga underlaget och den kuperade bansträckningen är tiden riktigt bra. Bra sprunget! Marie Dasler kom 6:a med 48.34 medan Rose Marie Enmalm kom 9:a med 50.44. KFUM Örebro´s Josefin Gerdevåg vann med 39.42.

Sören sprang på 45.26 efter en sjukdomsperiod då han för dagen hade som uppgift att peppa fram sin dotter. Jonas Öhrn kom i mål strax efteråt med 45.30 och hade även han god hjälp av Sören´s påhejningar längs banan. Johan Ingjald dras med förkylning och tog det lungt. Han fick 49.27. Sven kämpade med 50.27 och Bertil Johansson gjorde som han brukar, tävlingsdebuterade för året genom att springa på årets sista dag. Bertil kom i mål på 52.40. För tredje året i rad vann Linus Rosdal, KFUM Örebro med den fina tiden 34.23, bara 1 sekund från banrekordet!