Årets sista löpartävling är traditionsenligt Sylvesterloppet i Nora. Banan mäter 10384m och innehåller flera backar, vilket inte gör banan helt lättsprungen. Under årets upplaga hade även löparna en frisk vind att kämpa mot och den måste ha varit kännbar på de öppnare delarna av banan. Trots detta fick vi se ett fint banrekord i herrklassen.

Sylvesterloppet är en löpartävling, men även ett lopp där arrangören vill framhäva det sociala efteråt och en del löpare tar loppet mer som en social grej på årets sista dag. Segraren Martin Regborn, KFUM Örebro satsade dock för fullt och sprang runt på nya rekordet 32.59. Han var nästan 5 minuter före nästa löpare, imponerande! Av klubbens löpare kom Johan Ingjald in på en 18:e plats med 40.47 efter att ha kämpat mot en förkylning i flera veckor. Hasse Byrén tävlade för första gången för IF Start och fick tiden 46.13. Sven Nilsson sprang på 50.14.

Maria Eriksson har även hon varit förkyld och har precis kommit igång med träningen igen. Maria sprang på 46.15 och det räckte till en 9:e plats. Hennes syster Susanna Hellsten kom 12:a med 47.00 medan Marie Dasler kom placeringen efter med 47.46. Rose Marie Enmalm sprang på 51.28 och Catharina Wahlstedt hade 67.28. Kristine Fjellanger från Norge vann på 42.17.