Den 38:e upplagan av Tarstaborgsrundan genomfördes under söndagsförmiddagen i Pålsboda. Lagom till start började det regna och då de flesta löparna bara hunnit dryga halva banan öppnade sig himlen och det var rejält blöta och leriga löpare som kom i mål.

Tarstaborgsrundan går mestadels på smala stigar och det är mycket rötter och stenar att se upp för. Det är även några riktiga branter längs den 9 km långa banan. Snabbast av klubbens löpare var Johan Ingjald på en 14:e plats även om Johan tog det lugnt denna dag, p.g.a. förkylning. Tiden stannade på 39.04. Jonas Öhrn kom tre placeringar senare och hade som mål att slå förra årets tid. Jonas missade detta med bara 2 sekunder och hade han inte tvekat inför ett vägval, där funktionären inte visade rätt väg, så hade han kanske klarat målet. Tiden blev 40.22. Roland Eriksson trivdes i den svåra terrängen och visade att han är tillbaka efter sin sjukdom. Roland fick 41.43. Sven Nilsson sprang betydligt fortare än förra året och var nöjd med sina 43.42, efter en fin spurtduell. Först i mål kom KFUM Örebro´s Per Sjögren med 31.50.

Maria Eriksson har en längre förkylningsperiod bakom sig och kroppen svarar inte riktigt än. Maria förbättrade ändå sin tid från förra året en hel del och fick idag 43.07. Catharina Wahlstedt har en fin form och kom i mål på 58.15, som en fin avstämning inför Lidingöloppets 10 km lopp i K70 nästa helg. Mikaela Kemppi från Örebro AIK vann damklassen med 37.14.

Filip Öhrn sprang ungdomsklassen över 4 km och sprang mer än 2 minuter snabbare än förra året. Filip kom i mål som 3:a bland ungdomarna med 19.23. Lillebror Hugo fick springa 1.5 km och även han kom på en fin 3:a plats. Tiden 6.38 är nästan en minut snabbare än tidigare snabbaste tiden på denna bana. Vilken förbättring!

Forum

Resultat

Filmer

Bilder

{phocagallery view=category|categoryid=196|limitstart=0|limitcount=0}