Årets upplaga av Tarstaborgsrundan i Pålsboda var den 40:e i ordningen och det fanns två löpare som detagit alla gånger, Bengt Nilsson från Östansjö SK och Sören Wilhelmsson från Pålsboda. Imponerande!

IF Start hade bara fem löpare till start efter att de flesta av klubbens medlemmar tyckte att helgens träningsläger i Ånnaboda räckte. Det var i det närmaste perfekta förhållande, med sol, 17 grader och torra spår. Till skillnad mot förra året, då översvämning gjorde att arrangören fick dra om banan. Hugo Öhrn sprang ungdomsklassens 4 km och trots att han mötte upp till 5 år äldre löpare kom han på en fin 6:e plats med 17.22. Formen ser ut att vara bra inför nästa veckas Lilla Lidingölopp.

Johan Ingjald tog det kontrollerat lugnt efter förkylningskänning och ett långpass i benen. Tiden på den 9 km långa terrängbanan blev cirka 40.54. Resultatlistan har ännu inte publicerats varför tiderna är tagna utifrån Johans pappas film vid målgång. Jonas Öhrn fick 40.29 medan Filip Öhrn sprang i mål på 44.43. Sven Nilsson hade en härlig spurtuppgörelse med Lars Karlsson från Östansjö, vilken Sven vann med 45.53. Adam Gillman från Garphyttans IF vann på 34.08. Åsa Höög, Kumla SF var snabbast bland tjejerna med starka 39.04.