Det var många Start-löpare som passade på att springa Terräng-DM vid Sandvads sportstuga under Valborgsmässoafton. Det var 4 km som gällde för seniorer och veteraner medan ungdomarna sprang 2 km.

Först ut var ungdomarna och här kom Filip Örn 3:a i P13 med 9.51.
Lotta Lennartsson var favorit inför damernas lopp och hon gjorde ingen besviken. Ledning från början, som hon sedan successivt drygade ut utan att behöva känna sig stressad. Hennes tid blev 15.24 och gav DM-guld både för seniorer och hennes egen åldersklass K40. Ida Josefsson kom i mål som sjätte tjej med 16.39 efter att ha gjort en klar tempohöjning under andra varvet och tog in på framförvarande löpare. Ida var snabbast av alla seniorer i tävlingen. Placeringen efter kom Frida Andersson med 17.16.    I K35 kom Gabriella Ragnerstam 3:a med 16.39. Anna Pettersson i K40 kom 2:a med 17.58 medan Helene Nilsson var snabbast i K45 med 16.17. Catharina Wahlstedt kom 2:a i k65 med 23.22. Vilken bredd vi har på tjejerna! IF Start var även snabbaste lag både bland seniorer och veteraner.

Johan Nilsson var först i mål av Start-löpare bland killarna med 14.51. Detta räckte till en 10:e plats totalt och 4:a bland seniorerna. Johan Ingjald hade 15.14 och kom in på 6:e plats i seniorklassen. Johan Östman i M35 är åter på benen efter en sjukdomsperiod och kom 5:a med 16.44. Jonas Örn sprang två jämna varv och detta räckte till en 4:e plats i M40 med 15.45. I samma klass kom Mats Gustavsson 7:a med 16.47 och Bo Adolfsson 9:a med 18.24. Sören Forsberg fick slita ordentligt med ben som inte svarade ordentligt efter sitt 100 km-lopp för bara två veckor sedan. Sören gjorde det så bra att det ändå räckte till en 2:a plats i M45 med 15.20. Leif Andersson kom 3:a i M50 med 17.08, Bengt Jansson 4:a med 17.32 och Sven Nilsson (glädjande tillbaka på löpararenan igen efter mycket skidåkning i vinter och en långdragen förkylning) 6:a med 17.54. Tauno Mertala var överlägsen i sin klass M55 med ett starkt lopp på 15.15. Bästa seniorlag från IF Start kom på en 4:e plats medan bästa veteranlag kom 3:a. Vann gjorde KFUM Örebro´s 19-åringe Albin Olausson med 13.14.