Korta Terräng-DM arrangerades under lördagen i skogen vid Norvalla IP med IFK Nora som arrangör. Banan mätte 4350 m och veckans regnande byttes till solsken och drygt 10 grader.
Först ut var damerna och här var det KFUM Örebro´s Josefin Gerdevåg som tog kommandot efter en kilometer. Start´s Lotta Lennartrsson var dock inte långt efter och in på andra varvet tog hon in på Josefin. Lotta lyckades springa om ett par gånger, men i den sista uppförsbacken innan upploppet var Josefin för dagen den starkare. Josefin hade 16.23 med Lotta 3 sekunder efter. I samma klass kom Marie Dasler 2:a med 19.41. Helene Nilsson har fått stora delar av vinter träningen sönderhackad av förkylningar och var osäker på sin form inför start. Hon var efteråt nöjd med sin insats då hon vann K45 med 18.15. Rose Marie Enmalm tränar inför Stockholm marathon, men klarade även av den kortare distans som bjöds idag. Hon vann K55 med 19.13, inkl ett fall. Catharina Wahlstedt vann även hon, K65 med fina 24.59. IF Start vann damveteranernas lagtävling.
Bland killarna var det ett helt gäng som följdes åt under det första varvet, men på det andra drog två av KFUM Örebro´s löpare ifrån. Per Sjögren vann med 14.33. Start´s Johan Ingjald gjorde ett starkt lopp som gav en 8:e plats i seniorklassen. Tiden blev 16.13. Tauno Mertala har haft en skada de senaste veckorna och ville nu testa ben och form inför ev Terräng-SM om ett par veckor. Benet kändes kraftlöst, men han lyckades komma i mål och vann sin klass, M55 överlägset. Tiden stannade på 17.35. Daniel Pettersson tävlade för klubben för andra gången och gjorde ett fin tävling, då han kom 2:a i M35 med 17.38. Jonas Öhrn var strax efter med 17.41 och en 4:e plats i M40. Bengt Jansson satsar även han på Stockholm marathon och ligger bra till med träningen. Hans 18.23 räckte till en 2:a plats i M50. Sven Nilsson saknar snabbhetsträning i benen, men gjorde trots detta ett bra lopp med 18.54 och plats 4 i M50. Mats Stenmarck öppnade loppet snabbt, men fick sedan slita ordentligt. Han kom 5:a i M60 med 20.34 och var mer nöjd över ännu ett barnbarn samma morgon än över sitt resultat idag.