Terräng-SM genomförs denna helg i Linköping och arrangeras av 30-års jubilerande IK Akele. Den första dagen hade IF Start hela åtta löpare på startlinjen.
En 2km-bana sprangs två varv. Hela banan gick på gräs och bitvis var det väldigt tungsprunget.
Först ut var damveteran klasserna och här har IF Start många medaljer att försvara. Start-tjejrna gjorde verkligen ingen besviken heller detta år. Landslagsmeriterande Ulrika Flodin från Rånäs 4H fick en lucka redan på den första kilometern, men efter henne kom Lotta Lennartsson i fin stil. Lotta drog snabbt ifrån efterföljarna och fick göra sitt egna lopp och det gjorde hon med bravur. Eftersom Ulrika springer i K35-klassen vann Lotta K40 i överlägsen stil. Tiden blev 15.04. I samma klass sprang Marie Dasler, som visade att hon nu är på gång igen på allvar. En fin 5:e plats med 17.28 blev dagens resultat. Gabriella Eliason fick äntligen till ett riktigt bra lopp på Terräng-SM och sprang i mål med mycket kraft i benen. Hennes 16:12 räckte till en 4:e plats i K35. Helene Nisson sprang länge jämnt med Gabriella, men fick släppa en liten lucka den sista kilometern. Helene tävlar i K45 och hon fick med en bronsmedalj hem med 16.18. RoseMarie Enmalm hade en hård kamp om 3:e platsen och kom slutligen 4:a, endast en futtig sekund från medalj. RoseMarie hade starka 17.10 i K55. Susanna Malmqvist debuterade på SM och klarade detta galant i K60. Hennes 19.20 resulterade i en glädjande 2:a plats. Catharina Wahlstedt som springer i K65 fick i år ovanligt många motståndare. Hon sprang på en av sina bästa tider på 4 km terräng då hon kom 7:a med 22.20. IF Start (Lotta, Gabriella och Helene) lyckades även i år knipa guldmedaljen i lagtävlingen. GRATTIS till er alla för fina prestationer!!
Tauno Mertala fick tyvärr bryta 8 km-loppet efter att ha fått ont i sin gamla muskelbristning. Innan Tauno bröt på det 3:e varvet låg han bra med i täten i sin klass. Vi vet att Tauno kommer igen och hoppas att skada snart läker!