Efter lite drygt ett dygns vila från korta terräng-DM var så dags för det långa på söndagen. I år arrangerat av Hällefors Löparklubb där 10 km skulle avverkas vid Hurtigtorpet.

Återigen visade den talangfulle Linus Wedin var skåpet ska stå då han var snabbast för dagen med en grym tid på 37:49. Han var tätt följd av klubbens Mattias Nätterlund som med 38:08 fick med sig herr-silver och M35-guld. Johan Ingjald sprang in som sjätte herre med tiden 41:06. I klassen M45 blev det ett nytt silver för Tommy Theoren efter att ha sprungit terrängmilen på tiden 42:19. I M55 avancerade både Mikael Hansson (46:37) och Roger Sköldkvist (48:46) en valör då de fick åka söderut med guld respektive silver.

Snabbaste dam för dagen blev Örebro AIKs Liduina van Sitteren men efter henne var det blågult i form av en revanchsugen Petra Hanaeus (43:59) och Maria Nagle (45:44) vilket så klart innebar guld respektive silver i deras klass K45. I K50 fick Marie Dasler kliva av men guldpengen hamnade ändå där den hör hemma då Annica Sjölund axlade ansvaret med bravur och genomförde loppet på 55:57.

Fyra lagguld till klubben när damtrion Petra, Maria och Annica sopade rent och herrarna Linus, Mattias och Johan vann herr-klassen och Mattias, Tommy och Mikael hade bästa totaltiden för veteraner.

Resultat

Filmer