Numera är Terräng-SM helgen förlagd till oktober månad och i år gick tävlingen i Vilsta-området i Eskilstuna. Första dagen bjöd även bl a på veteranklasser och här hade IF Start fem löpare till start.

Vädret började soligt och med en temperatur på cirka 10 grader, men senare blev det grått med duggregn. Våra löpare i veteranklasserna var först ut och fick därmed bäst väder. Den 2 kilometer långa banan bestod mestadels av fast och fint gräsunderlag och med en löpvänlig kupering.

Damveteranerna sprang två varv och sprang alltså 4 km. IF Start fick glädjande tre medaljer med sig hem. RoseMarie Enmalm var helt överlägsen i sin klass K60 och fick tiden 17.57. Ann-Britt Eriksson springer i K65 och kom in på en fin andra plats med 20.21. Marie Dasler gjorde ett bra lopp och var inblandad i en rafflande spurtduell, vilken hon dessvärre förlorade. En 5:e plats med tiden 17.12 blev Marie´s resultat. Lite överraskande, men fantastiskt roligt kom ovanstående tre löpare in på en andraplats i lagtävlingen. Stort grattis till er alla! Snabbast av alla damvetaraner var KFUM Örebro´s Erika Bergentz, K40 med 15.31.

Mats Stenmarck debuterade i SM som 64-åring. Han var anmäld redan som junior, men fick tyvärr aldrig starta p g a sjukdom. Mats gjorde ett starkt lopp bland de äldre herrveteranerna som även de sprang 4 km. Mats kom 10:a i M60 med 18.06.

Sören Forsberg springer i M50 och med en fin löparhöst var han redo att springa VSM i terräng. Sören fick springa 8 km, med andra ord 4 varv på banan. Sören kämpade på bra och tog flera placeringar under loppet. Även Sören fick se sig besegrad i en intensiv spurtduell på upploppet. Sören kom på en 5:e plats med 30.39.

Resultat

Bilder

{phocagallery view=category|categoryid=217|limitstart=0|limitcount=0}