Årets upplaga av Terräng-SM genomfördes i helgen på Visättra Sportcenter i Huddinge. Banan gick mestadels på gräs och hade ingen tuff kupering. Banan var dock ändå riktigt jobbig då underlaget var väldigt blött och lerigt efter mycket regn den senaste tiden.

Först ut var veterantjejerna i duggregnet och här var det glädjande stora startfält i de flesta klasser. Tre av klubbens duktiga tjejer stod på startlinjen och gjorde alla fina lopp. Marie Dasler var den som gick ut hårdast, men senare under loppet sprang Maria Eriksson och Anna Pettersson om. De kom i mål med bara 23 sekunder skillnad. Maria´s 17.15 på den 4 km långa banan räckte till en 8:e plats i K40, medan Anna sprang in på 4:e plats i K45 med 17.31 och Marie kom 5:a i samma klass med 17.38. Först i mål av alla veteraner blev Johanna Eriksson, Motala AIF (som för övrigt tävlat för IF Start) i K35-klassen med 15.13.

Tauno Mertala är i år äldst i sin klass, M60 och ser nog fram emot nästa år då han går upp en klass. Tauno slirade runt rejält på det leriga underlaget, men sprang på så gott han kunde. Han fick tiden 18.50 och kom 10:a. Tore Axelsson, SK Bore vann samma klass på otroliga 15.06. En prestation i världsklass!

Det leriga underlaget var kvar och om möjligt var det ännu lerigare på söndagen. Förutom underlaget var det också blåsigt och kallt. Heshlu Andemariam sprang 8 km i den tuffa M22-klassen. Heshlu sprang på 32.28 och kom 23:a. Turebergs Amanuel Gergis vann på 26.40.