IF Start och IF Spartacus arrangerade tillsammans en tränings- och föreläsningsdag under lördagen. På förmiddagen sprangs det ultraträning på en 1 km-slinga i Karlslundsspåret. Löparna fick välja mellan att springa i 1, 2 eller 3 timmar och de första gav sig iväg 8.30.

Här var det flera som fick till riktigt bra träning inför kommande säsong. Måste speciellt nämna Anna Richardsson som slog längsta rekord med många, många kilometer då hon fick ihop 29 varv. Johan Ingjald´s prestation med 41 varv var också imponerande.

Efter dusch bjöds det på gemensam lunch med pajer och sallader från Rosengrens skafferi och det smakade verkligen gott efter förmiddagen i spåret. Evy Palm föreläste sedan om sin helt sagolika karriär som började med 2.5 km joggingturer i terrängspåret hemmavid då hon var 34 år och slutade med landslagsuppdrag och OS-deltagande på marathon 1988, 46 år gammal. Vi fick även ta del av hennes medverkan och vånda inför Mästarnas mästare för några år sedan, där hon verkligen inte gjorde bort sig. Evy springer fortfarande 3-4 gånger i veckan, men nu handlar det om lugn distans och Tjejmilen är den enda tävling hon numera deltar i. En inspirarande föreläsning och Evy verkade ha en sund inställning till sin löpning och trots att hon förr sprang 16-18 mil i veckan kände hon sig aldrig sliten. Att springa lugnt på distansen för att ha ork och energi att springa fort på fartpassen var Evy´s recept till framgång.

Ett stort tack till Maria Engström och Hasse Byrén som arrangerade träningsdagen.