IF Start och IF Spartacus hade bjudit in Malin Ewerlöf till en gemensam träningsdag i Tybblelundshallen under hela söndagen. Malin har meriter såsom JVM-guld i terräng och ett EM-silver på 800 meter och satte ett par svenska rekord på 800 m och 1500 m.

35 taggade löpare samlades på söndagsmorgonen redo att köra ett tufft pass i hallen. Efter uppvärmning hade Malin ett uppskattat löpteknikpass där vi fick prova på både välkända, men även några nya övningar för att fokusera på rätt teknik och för att orka ligga ”högt i steget”. Mycket bra och nyttigt. Efter detta väntade tuffa, snabba intervaller där många av löparna sprang snabbare än de någon gång tidigare gjort, påhejade av klubbkompisarna. Malin matchade oss hela tiden och sprang bredvid och gav tips. Det var roligt att se hur alla löpare växte och fick till ett mycket bättre steg då Malin sprang upp bredvid och coachade.

Efter en välförtjänt dusch väntade en mycket god lunchbuffé. Malin höll sedan föreläsning under temat ”Att våga sätta höga mål”. Det var en mycket positiv och givande föreläsning om Malin´s egen karriär blandad med tips, råd och erfarenheter rörande att sätta mål och hur man som löpare kan göra egna förbättringar. Jag tror att de flesta gick därifrån med stor inspiration och med många tips om hur man nu vill fortsätta sin egen löparbana. Och ett flertal kände nog att de fortfarande bara är tonåringar och har stora förbättringar att vänta. Tack Malin för en mycket givande dag!  Hoppas vi syns på någon löpartävling framöver.

Ett stort tack skickar vi till Maria Eriksson och Johan Ingjald som organiserat denna träningsdag så bra.

Bilder

{phocagallery view=category|categoryid=236|limitstart=0|limitcount=0}