I samband med den årliga höstkonferensen som anordnas av Närkes friidrottsförbund lördagen den 13 november erbjöds som avslutning en rundvandring i Tybblelundshallen med möjlighet att ställa frågor till ansvariga för halldriften. Starts representanter deltog givetvis i detta och ställde frågor samt inspekterade allt från toaletterna till kastburarna

Tybblelundshallen kommer bli ett stort lyft jämfört med Mässhallen, det är luftigare, fräschare, bättre belysning.  När hallen byggts har man försökt lösa många av de problem som fanns i mässhallen Vilket gör att det finns en hel del både stora och små förbättringar för oss löpare.

 

För att hålla hallen fräsch samt minimera slitaget på banorna har det tillkommit lite nya regler jämfört med tidigare.

En av de regler som får störst konsekvenser för oss är att det är inte tillåtet att använda blöta eller smutsiga skor på löparbanorna. Dvs. man kan inte värma upp utomhus och sedan träna med samma skor i hallen. Däremot behöver man inte ha ett par skor som enbart används inomhus.

Utöver skoregeln är det nolltolerans mot att spotta, snyta sig eller lägga ut sin snusprilla på banorna

 

En annan stor förändring är tillgången till hallen, det kommer att krävas nyckelkort att komma in i hallen. IF Start kommer att skaffa ett antal kort, exakt antal kommer att avgöras av hur många vi kommer anse oss ha behov av. Den första tiden kommer det inte att behövas nyckelkort utan entrén kommer att vara bemannad. När nyckelkorten väl kommer att börja gälla kommer man utan kort att komma in i entrén så ingen ska behöva stå ute och frysa och vänta på att bli insläppt.

 

Många medlemmar har undrat hur det kommer att bli med tillgång till hallen på dagtid utanför våra ordinarie träningstider. Som det ser ut nu kommer denna möjlighet till träning tyvärr att försvinna i alla fall utan att behöva betala extra för detta.

 

Då det blir en hel del förändringar jämfört med hur det fungerade Mässhallen och att allt inte är intrimmat och klart vill vi i styrelsen uppmana alla i klubben att direkt kontakta oss om ni har synpunkter så vi kan föra dem vidare till ansvariga för hallen. Det är nu vi har störst chans att påverka men för att göra det måste vi veta vad det är vi ska påpeka!

 

Vi ses i hallen på måndag!