Den 25:e upplagan av Vårruset genomfördes i Örebro under tisdagskvällen, 21 maj. Mörka moln, åska i bakgrunden och lätt regn timmen före start hindrade inte 7000 tjejer att springa. Regnet höll sig på avstånd under loppet och det var till och med hyfsat varmt efteråt då lagen bjöds på picknick.
IF Start hade många tjejer på startlinjen, alla tävlade dock inte denna kväll för klubben, utan valde sitt företag eller kompisgäng. Nytt för i år var att arrangören äntligen erbjöd tidtagningsklass.
Först i mål var IK Westmannias duktiga löpare Agnes Sjöström med 17.30 på den dryga 5 km långa banan. Klubbens snabbaste var Anna Kero med 20.33 och strax bakom henne Charlotte Nilsson med 20.38. Marie Dasler gjorde ett starkt lopp och visade att snabbheten är riktigt bra, tiden blev 21,05. Ingalill Kämmerling som legat lågt några år med tävlandet fick 21.13 och Mialinn Lindvall överraskade med 21.40. RoseMarie Enmalm hade en seg kväll, men kämpade sig i mål på 22.11. Marie Matérne sprang på 22.45, Linnea Sagemo på 23.57, Ann-Britt Eriksson hade 26.10 och Carine Norström fick 27.52. Sprang gjorde även Pansy Ståhl och Susanne Malmkvist, men här saknar vi resultat. Nya Sara Fritzell sprang utan tidtagning, men gick  mål på starka 23 minuter, trots ett sicksackande mellan löpare de första kilometrarna. Kajsa Rosdal som har långvariga skadebekymmer trotsade all smärta och sprang i mål på en tid på 21 minuter. Bra gjort!