Knappt 10 grader och en kraftig vind var förutsättningar inför årets Vedevågslopp. 8 Startare antog utmaningen och fick kämpa i motvinden under de sista 4-5 kilometrarna

Vinnaren i herrklassen, Trångsvikens Markus Torgeby verkade inte bry sig över den kraftiga vinden. Han sprang i från övriga löpare ganska omgående och kunde tills slut defilera i mål, över två minuter före tvåan. Sluttiden blev 32.46 på den 10.2 km långa banan. Johan Ingjald gjorde återigen ett bra lopp och visar att han höjt sig rejält i år, idag räckte tiden 40.13 till en 14:e plats. Johan Östman gjorde även han ett bra lopp och kom 17:e med 41.28. Mats Gustafsson kom 22:a med 46.34 och fick en bra genomkörare inför stundande Göteborgvarv.
Sören Forsberg var snabbast av Startlöparna och kom 4:a i klassen M40 med tiden 38.33. Jonas Öhrn kom 8:a med 42.16 medan Leif Andersson verkar vara på uppgång då hans 43.01 räckte till 11:e plats.
Karin Sennvall, KFUM Örebro var överlägsen segrare i damklassen med 37.27. Här gjorde Frida Andersson och Anna Pettersson fina lopp som räckte till platserna 4:a och 5:a med tiderna 45.28 respektive 46.34.