Den 5:e upplagan av Viby marathon genomfördes under lördagen med start och mål i Östansjö. Banan går i två olika långa varv runt Vibysjön. IF Start hade två löpare till start och båda debuterade på maratondistansen.

Efter en längre period av ostadigt och kallt väder slog vädret om lagom till Viby marathon. Sol och värme på en bra bit över 20 grader hade löparna att kämpa mot och det blev för många en jobbig tävling. Maria Eriksson vann damklassen i utklassningsstil och hennes tid blev 3.37.52. Mycket bra sprunget! Maria startade loppet i ett bra och jämnt tempo, men fick inte i sig tillräckligt med vätska och blev tvungen att sänka tempot samtidigt som hon drack stora mängder vätska både vid vätskestationerna och hon fick även hjälp med dricka mellan de officiella stationerna. Detta var nog Marias räddning, då hon börjat få yrsel och frysa. Maria fick i sig tillräcklilgt för att kunna avsluta loppet väldigt bra. Stort grattis Maria för ditt fina lopp, du verkar passa för att springa långt. 

Johan Ingjald fick problem redan efter 12 km med både starkt illamående, kramp och smärta. Johan kämpade på länge, men var till sist tvungen att bryta efter att ha försökt länge med att alternera med att springa och att gå, ända till 34 km.

Johan Eriksson, Kopparbergs IF vann på 2.42.40.

Resultat

Filmer

Bilder

{phocagallery view=category|categoryid=167|limitstart=0|limitcount=0}