Årets upplaga av Viby Marathon genomfördes liksom förra året i ett soligt och mycket varmt väder. Temperaturen var mellan 26 och 29 grader under loppet. Trots detta var det bara 5 av de 58 löpare som startade som tvingades att bryta.

Maria Eriksson gjorde sin första mara förra året i samma lopp. Sedan dess har Maria klarat av ytterligare två marathon och har hunnit skaffa sig en del rutin. I år genomförde Maria loppet på ett utmärkt sätt och klarade av att hålla sitt tempo under hela loppet. Maria tog gott om tid på sig vid alla vätskestationer och fick på så sätt i sig all den vätska som den heta dagen krävde. De sista kilometrarna visade Maria sin styrka och sprang ifrån flera löpare med många minuter. Maria´s sluttid blev 3.33.43 och även om det är ett par minuter över personbästa är det frågan om inte detta var hennes starkaste lopp utifrån banprofil och väder. Tiden räckte till en andra plats bland tjejerna och ett DM guld. Snabbast var Huddinge AIS´s Kajsa Berg med det nya banrekordet 2.50.12. Kajsa som för övrigt började sin löparbana i IF Start innan hon flyttade till Stockholm.

Johan Ingjald hade inte kommit i mål på något marathonlopp tidigare, men i lördags fick han springa i mål på sin första mara. Johan fick redan efter 25 km känningar av kramp i vaderna, men kunde hålla den värsta smärtan borta genom stretching. När så krampen blev värre och även ljumskarna och låren började krampa gick det inte längre att springa eller ens stretcha. Johan är dock en stor kämpe och han ville till varje pris komma i mål. Johan fick gå ganska långa sträckor, men tog sig springandes i mål och var dagens stora hjälte. Tiden stannade på 3.53.35. Det blev banrekord även i herrklassen genom Erik Anfält, Örebro AIK med 2.36.16.

Resultat

Forum

Filmer

Bilder

{phocagallery view=category|categoryid=275|limitstart=0|limitcount=0}