Wadköpingslöpet är länets nya terränglopp, som går på stigar i Karlslundsskogen med många backar. Varje varv mäter 3.5 km och det är 6 rejäla backar varje varv. Tävlingsklasserna springer 3 varv, så det blir en riktig utmaning.

IF Start fick två pallplatser, både Maria Eriksson och Per Arvidsson kom på starka 3:e platser. Maria Eriksson lade upp sitt lopp smart och tog placeringar efter hand och var stark på sista varvet. Hon sprang de 10.5 km på 53.31. Pansy Ståhl kom 6:a med 1.01.53 och Annica Sjölund kom 7:a med 1.06.02. Karin Forsberg, KFUM Örebro vann med 48.31.

Per Arvidsson gjorde som Maria och kom starkt mot slutet. Per´s tid blev 43.00, inte så långt efter 1:an och 2:an (Erik Anfält), så formen är god. Mohamed Hassan sprang bra, trots att han egentligen inte gillar backar, med en 11:e plats och 46.32. Dennis Bergström har precis gått med i IF Start och var stark i terrängen med 49.56. Filip Öhrn sprang på 53.43 efter tre jämna varv. Jonatan Gustafsson, KFUM Örebro OK vann på 42.18.

Hugo Örn nöjde sig med ett varv och var 2:a i mål på 15.16.