Den 27:e upplagan av Wedevågloppet, 10.2 km lansväg fick ett nytt imponerande banrekord i herrklassen. Det gamla smått klassiska rekordet från 1990 var på 30 minuter blankt av storlöparen Johnny Danielsson och har länge betraktats som omöjligt att slå.

Eskilstuna FI´s löpare Abraham Adhanom gick innan loppet ut med att han gick för rekord. Med endast speakerbilen som sällskap lyckades han gå i mål på fantastiska 29.55. Han slog därmed Jonny Danielssons 25 år gamla rekord på 30:00, som länge ansetts omöjligt att slå av någon svensk löpare. Jonny innehar fortfarande svenska rekordet på 10000 m, 27:55.

För klubbens löpare gick det också bra, även om det var på behörigt avstånd efter segraren. Johan Ingjald kom på en fin 5:e plats i herrklassen med 37.02. Bara 3 sekunder bakom Johan sprang Sören Forsberg i mål och blev därmed 4:a i klassen över M40. Starkt gjort av Sören som normalt springer i M50. Johan Östman går mot en fin säsong och fick tiden 41.28. Sven Nilsson hade 45.42. och Mats Stenmarck 50.35.

Gabriella Eliason sprang in på en andra plats bland tjejerna på starka 40.21 och Anna Petterson kom 3:a i K40 med utmärkta 44.18. Mikaela Kemppi, Örebro AIK vann med 36.59.

På förmiddagen genomfördes ungdomsklasser med över 400 barn och ungdomar, vilka springer olika långa sträckor i det kuperade terrängspåret. I P11-klassen överraskade Hugo Öhrn med en stark 4:e plats bland 84 startande. Hugo´s tid på den 1.7 km långa banan blev 7.12. I samman klass sprang Ludvig Nilsson in på 13.07. I F13 gjorde Natalie Öberg ett mycket inspirerande lopp som räckte så långt som till en andra plats. Även Natalie sprang 1.7 km och hon hade tiden 7.28. Oscar Perryd och Simon Nilsson springer i P15 och de sprang 2.6 km. Oscar kom 4:a  med 14.21 medan Simon hade 15.12 och en 6:e plats. Filip Öhrn kom 3:a i P17, 2.6 km med 11.23 och förbättrade sin tid från förra året med nästan 40 sekunder. Bra lopp av er alla!